2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Maloni pažintis su kinologų šviečiamąja veikla

Patį pirmąjį kovo savaitgalį į Vilnių visus kvietė didžiulė tarptautinė šunų paroda, na o aš į ją išsiruošiau sužinojusi, kad ten galėsiu susitikti ir gyvai susipažinti su Lietuvos kinologų draugijos Mokymų centro atstovais ir jo veikla, apie kurią sužinojau palyginus neseniai. Iškart išduosiu paslaptį, kad būtent Lietuvos kinologų draugijos dėka dar pati būdama moksleivė jau keliavau į pirmąsias pamokas su savo močiutės šunimi, kuriose bendraudavome su moksleiviais apie šunis, atsakingą jų auginimą ir priežiūrą. Prisimindama tą pionierišką veiklą, be galo džiaugiausi atskiro mokomojo centro įkūrimu ir jo šviečiamąja veikla "šuniškomis" temomis, organizuojamais įvairiais seminarais, o taip pat pamokėlėmis vaikų ugdymo įstaigose, tat norėjosi pabendrauti su bendraminčiais ir užmegzti glaudžius ryšius su žmonėmis, kurie tuo užsiima dabar.

Tiesą pasakius, aš tikėjausi išvysti nedidelį stendą, bet savo nuostabai atradau atitvertą didžiulę teritoriją su veiklos staliukais vaikams, kur jie galėjo piešti, spalvinti ir karpyti...

Veikla vaikams
Veikla vaikams

o taip pat net keliais stendais su mažųjų piešiniais...

Vaikų piešinių parodėlė
Vaikų piešinių parodėlė

ir reprezentaciniu naujojo mokomojo kalendoriaus moksleiviams stendu.

LKD mokymo centro kalendorius moksleiviams
LKD mokymo centro kalendorius moksleiviams

Kitame šone buvo paruoštas projektorius paskaitėlėms vesti bei kėdės klausytojams, kurie rinkosi pasiklausyti iš anksto paskelbtų pranešimų. Neapsiėjome ir be ekspromto - mokomojo centro koordinatorė Jonaistė, sužinojusi apie mano organizuojamas pamokėles mokyklose, pasiūlė iškart vieną iš jų pristatyti publikai. Štai šitaip netikėtai pamokėlė apie skirtingas gyvūnų veisles ir jų gerovę  buvo pristatyta netgi ne mokykloje, o šunų parodoje!

Paskaita apie gyvūnų veisles ir jų gerovę
Paskaita apie gyvūnų veisles ir jų gerovę. J. Jusionytės nuotr.

Likau išties sužavėta kinologų mokymo centro veikla, entuziazmu, nuveiktais ir planuojamais darbais - juk kaip džiugu matyti, kad yra žmonių, kurie su tokiu užsidegimu daro viską, kad mūsų visuomenės, o ypač vaikučių požiūris į gyvūnus būtų nukreiptas gerąja linkme, kad mažėtų žiaurumo atvejų, o juos keistų pagarba, atsakomybė ir šiltas tarpusavio ryšys. Nuoširdžiai tikiuosi, kad susitiksime dar ne kartą ir vieni kitus pastiprindami ir papildydami galėsime nuveikti šioje srityje dar labai daug :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą