2012 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Originalios idėjos gyvūnų augintojo namų interjerui

Šį kartą straipsnio tema labiau „gyvūnai + mes“, o ne „gyvūnai + vaikai“, bet juk tam šis tinklaraštis ir turi tris sudedamąsias dalis pavadinime... Taigi šiandien norėčiau pasidalinti įdomiausiomis augintiniams pritaikyto namų interjero idėjomis, kurias teko atsitiktinai, o vėliau jau ir tikslingai surasti interneto platybėse.

Štai prieš porą savaičių į savo elektroninio pašto dėžutę gavau nuotraukų portalo Pinterest naujienlaiškį. Nors dažniausiai aš jų net neperžiūriu, šįkart kažkodėl nusprendžiau žvilgtelėti - ir buvau tiesiog pakerėta vienos iš siūlomų peržiūrėti nuotraukų žaismingumu ir originalumu. Per visą kambario sieną vinguriavo nuotaikingi geltoni laiptai katei!

Laiptai katei

Netrukus apsilankiau ir šią nuotrauką publikavusioje interneto svetainėje. Neklijuosiu čia visų joje aptiktų įdomybių (kam smalsu, tiesiog paspauskite nuorodą), tačiau joje man ypač į akį krito dar ir spintelė su katės snukelio formos landa (ten galėtų būti guolis katei arba jos tualetas).

Spintelė katei

Po šių atradimų supratau, kad pats laikas jau viešai parašyti ir visiems parodyti įvairius grožius, kurie su laiku kaupėsi mano kompiuterio aplanke, pavadintame „Idėjos“, tad užsukusi į jį iškart atrinkau štai šią nuotrauką:

Namelis - laipynė katei

Mrrrrr, kokia gi katė nenorėtų turėti štai tokio nuosavo daugiaaukščio? :) O kainuoja jis nei daug, nei mažai - $875.00 (http://www.petazon.com/price/category/Cat-Furniture/5.html).

Pasiknaisiojusi atmintyje dar prisiminiau, kad visai neseniai mačiau ir daugiau panašių nuotraukų. Visos jos buvo vėlgi visiškai atsitiktinai pastebėtos mano tik retkarčiais aplankomoje gerų žinių svetainėje Ambuba. Pavyzdžiui, sekanti nuotrauka - argi ne grožis? (daugiau nuotraukų pamatysite nuorodoje)

Namelis katei

Kol šias nuotraukas saugojau į tą patį „Idėjų“ katalogą savo kompiuteryje, atkreipiau dėmesį į visų jų pavadinimus - juose visuose buvo žodis „cattreehouse“. Ką gi, pamaniau, jei jau rašysiu apie tai viešai, reikia ir į Google paiešką užsukti - gal dar kažką įdomaus prižvejosiu? :)

Ir prižvejojau... Va čia tai topų topas, tikro kačių mylėtojo butas:

Katėms pritaikytas buto interjeras

Įdomu, ar yra Lietuvoje bent vienas žmogus, savo augintinių labui taip pagyvinęs interjerą? Jei žinot ką nors - rašykite!!! Prašysiuos į svečius :) O gal šis straipsnis įkvėps kažką panašaus nuveikti savo namuose? Parašykite, kaip sekasi, pasidalinkite nuotraukomis - manau, kad visiems mums, gyvūnų mylėtojams, tai bus įdomu ir naudinga.

Pastaroji nuotrauka paimta iš topofdesigns.com svetainės, kurioje rasite dar daug kitų interjero idėjų, pritaikytų mūsų ir mylimiausių augintinių patogumui. Keli kadrai iš ten pat:

Katėms pritaikytas buto interjeras

Lentynos katėms

Interjero idėjos kačių augintojams

Šunims pritaikyti staliukai - būdos

Štai tiek šiam kartui iš mano „Idėjų“ skrynelės. Tikiuosi, kad šis straipsniukas bent trumpam padėjo atitolti nuo rutinos ir pasisemti įkvėpimo. Turite įdomybių, kuriomis galėtumėte pasidalinti su šio tinklaraščio skaitytojais? Rašykite ir siųskite!

Na, o jei Jūs norėtumėte nepraleisti naujų įrašų „Gyvūnai + vaikai + mes“ tinklaraščio įrašų ir visada būti apie juos informuoti el. paštu, spauskite čia ir užsiprenumeruokite.

3 komentarai:

  1. Kaip fainai! Norėčiau, kad Lietuvos klimatas leistų tiesiog kambaryje laikyti ir pitonus, gal tada kaip Clockwork orange galima būtų iš stalčiaus jį miegantį išsitraukti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super idėjos, ačiū, kad pasidalinai :))

    ____________________________________
    http://gyvenimo-skonis.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Medute, džiaugiuosi, kad patiko - tikiuosi, kad su malonumu užsuksi dar ne kartą :)

      Panaikinti