2013 m. vasario 8 d., penktadienis

Pamokėlės apie gyvūnus - Kauno Rokų vidurinėje mokykloje

Dalyvavimas projekte „Kam to reikia?“ ir toliau atneša įdomių susitikimų su moksleiviais - sausio 29 dieną mokytojos Sandros Šimoniūtienės pakvietimu važiavau į Kauno Rokų vidurinę mokyklą pravesti net trijų pamokų penktokams, šeštokams ir septintokams.

Su jaunesniaisiais kalbėjomės apie šunų kūno kalbą - kodėl svarbu ją suprasti, kokiais būdais šunys perduoda savo nusiteikimą bei kaip jį atpažinti, o taip pat - kaip elgtis kiekvienoje iš situacijų.

Pamoka „Šunų kūno kalba“ penktokams
Pamoka „Šunų kūno kalba“ penktokams

Buvo malonu, kad mokiniai uždavė klausimų apie įvairias jų gyvenime pasitaikiusias situacijas, kai šunys kando - klausė, kodėl taip nutiko, ir mes galėjome kartu paanalizuoti įvairias situacijas. Taip pat tarsi juokais užėjus kalbai su penktokais apie pasiutligę, paaiškėjo, kad dalis jų iki šiol net nežinojo, ar ši liga pasitaiko Lietuvoje ir ar ji yra mirtina. Na, o kai sužinojo teisybę, tai labai susidomėjo, kaip atpažinti pasiutligės požymius žmogui :)

Pamoka „Šunų kūno kalba“ šeštokams
Pamoka „Šunų kūno kalba“ šeštokams
Septintokams buvo visiškai kitokio pobūdžio pamoka apie įvairių gyvūnų veisles, jų paskirtį ir gerovę. Buvau labai nustebusi, kai pamokos pradžioje paklausus, ar būna kokių nors problemų su gyvūnų veislėmis, niekas jokių nežinojo - bet tuo pačiu tai įrodė, kaip svarbu ir naudinga apie tai kalbėtis ir pasakoti.

Moksleivius ypač sujaudino informacija apie šunų ausų kirpimą ir jie teiravosi, ar operacijos metu gyvūnai primigdomi - tai akivaizdžiai parodė jų neabejingumą gyvūnų kančioms. Vėliau mes kalbėjomės ir apie įvairias įgimtas tam tikrų veislių gyvūnų ligas bei kitas gyvūnų gerovės problemas, būdingas konkrečioms gyvūnų veislėms.

Pamoka „Gyvūnų veislės - kam jos reikalingos?" septintokams
Pamoka „Gyvūnų veislės - kam jos reikalingos?" septintokams

Gaila, tačiau laikas prabėgo taip nepastebimai greitai, kad suskambėjus skambučiui niekaip negalėjau tuo patikėti - atrodė, tarsi vos 15 minučių būtų praėjusios...

Ši pamoka daugeliui paliko gilų įspūdį, ji įstrigo ir mano atmintyje - galbūt dėl to, jog supratau jos svarbą vaikų suvokimui apie gyvūnų gerovę ir kaip stipriai ją įtakoja žmonės. Nuoširdžiai tikiuosi, kad šios pamokos vaikai niekada neužmirš ir jie išliks tokie pat jautrūs bei neabejingi gyvūnams kaip dabar.

Šiuo metu turiu dar tris pakvietimus į įvairias mokyklas: dvi iš jų yra Kauno rajone ir viena - Klaipėdoje. Būčiau labai dėkinga, jei galėtumėte padėti apmokėti kelionės išlaidas į šias mokyklas (pervesdami paramą į VšĮ „Vibrisė“ sąskaitą, skirdami 2% paramą nuo GPM arba tiesiog padėdami organizuoti transportą), o taip pat, kad galima būtų plėstis ir derinti apsilankymus kitų miestų (ne tik Kauno) mokyklose, labai labai laukčiau savanoriškos pagalbos iš žmonių, kurie irgi domisi gyvūnų globa ir galėtų perimti pamokėlių organizavimą savo miestuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą