2013 m. vasario 16 d., šeštadienis

Apie gyvūnų gerovę ir švietimo vaidmenį bendrauta diskusijoje

Vasario 8 d. LSMU Veterinarijos akademijoje vyko Gyvūnų teisių apsaugos organizacijos organizuota diskusija "Profesinio švietimo vaidmuo gyvūnų gerovės srityje". Šiame susitikime dalyvavo Veterinarijos akademijos profesoriai bei dėstytojai, valstybinių institucijų nariai, veterinarijos gydytojai, šunų dresuotojai bei kiti gyvūnų gerovei neabejingi žmonės. Kartu mes kalbėjomės apie būtinybę vieningai prisidėti prie gyvūnų gerovės problemų sprendimo.

Diskusija "Profesinio švietimo vaidmuo gyvūnų gerovės srityje"
Diskusijos dalyviai

Diskusijos metu vyravo vieninga nuomonė, kad pati silpniausia grandis gyvūnų gerovės srityje - tai visuomenės švietimas bei specialistų trūkumas, todėl buvo sutarta bendradarbiauti ir visiems stengtis bendromis jėgomis šią spragą užpildyti.

Esu nuoširdžiai dėkinga organizatorių pakvietimu dalyvauti renginyje ir suteikta galimybe pirmą kartą viešai pristatyti veterinarinės medicinos prieglaudose specifiką, iššūkius bei šios srities specialistų darbo pobūdžio skirtumus nuo įprastinės veterinarinės medicinos praktikos.


Buvo labai malonu atsidurti bendraminčių būryje, susipažinti su kitais žmonėmis ir jų iniciatyvomis, pasikalbėti. Norėtųsi, kad tokių renginių būtų tik daugiau - tikiuosi, kad tai bus tęstinė diskusija, pamažu atnešianti vis daugiau teigiamų pokyčių mūsų šalies gyvūnų gerovei.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą