2012 m. spalio 13 d., šeštadienis

Pirmasis apsilankymas mokykloje - pamoka apie šunų kūno kalbą

Šiais metais Pasaulinė gyvūnų globos diena man buvo ypatinga - nors ir viena savaite vėliau, tačiau įvyko ilgai lauktoji pamokėlė vaikams, atvėrusi naują etapą mano veikloje. Į svečius pasikvietė Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos mokytoja Irena Gronskienė, radusi mano paskelbtą pamokos idėją portale „Kam to reikia?“.

Pamokėlė vaikams - šunų kūno kalba
Aptariame, kodėl reikia suprasti šunų kūno kalbą

Susitikimas su penktokais praėjo labai nuotaikingai - iš pradžių jie atliko mokytojos sugalvotas užduotis, o vėliau mes su jais kalbėjomės apie šunų kūno kalbą - kodėl svarbu ją suprasti, į ką reikia atkreipti dėmesį, kaip jie perteikia savo nuotaikas ir ketinimus.

Pamokėlė vaikams - šunų kūno kalba
Tam, kad galima būtų perteikti šunų kūno kalbą, tenka pasitelkti ir savo :)

Be galo džiaugiuosi, kad visi susidomėję klausėsi, ...

Pamokėlė apie šunų kūno kalbą


Pamokėlė vaikams - šunų kūno kalba


Pamokėlė apie šunų kūno kalbą

... uždavė klausimus...

Pamokėlė apie šunų kūno kalbą

... ir patys į juos atsakinėjo :)

Pamokėlė apie šunų kūno kalbą
Ausys „lėktuvėliu“ :)
 
Dvidešimt minučių prabėgo kaip viena akimirka, tačiau tikiu, kad ši pamokėlė buvo naudinga ir prasminga, padėjo vaikams atsakyti į kai kuriuos klausimus bei sužinoti daug svarbių dalykų, kurie jiems pravers ateityje - juk su šunimis kiekvienas iš mūsų susiduriame kasdien.

Ar norėtumėte, kad ir Jūsų mokykloje įvyktų pamokėlė apie gyvūnus (temą galėtume paderinti)? Visą informaciją rasite čia.

Na, o taip pat būsime labai dėkingi už bet kokią pagalbą, kuri padėtų tokius susitikimus organizuoti dažniau, įvairesniuose miestuose bei miesteliuose, o taip pat įgyvendinti daug kitų idėjų, kurios padėtų ugdyti draugišką gyvūnams jaunąją kartą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą